Slipa om golvet bättre än lägga nytt

Har du slitna golv? Om era golv har börjat irritera dig är det bättre att göra något åt det än att fortsätta gå på slitna golv och vara irriterad. Du vet väl om att det är bättre både för den egna ekonomin och för miljön att slipa om golv än att lägga på ett helt nytt. Att slipa om golvet gör att man tar fram en helt ny yta på golvet. På så sätt får du nästan ett nytt golv. En slipad yta, tar fram utseendet som golvet hade från början.

Behandla golvet med stor varsamhet

Därför är det viktigt att behandla golvet med ett golvbehandlingsmedel som till exempel lack, olja, hårdvax eller lut. Ja lut på golvet gör det ljusare så det kan man behandla det med. Men har du exempelvis ett golv i köket så är lack bland det bästa medlet att behandla köksgolvet med. Lack skyddar golvet mot spill. Och i köket är det ju meningen att man ska kunna få fläckar av vatten och mat och ändå ska golvet vara skyddat. Lack på köksgolv hjälper till att skydda det.

Har du parkettgolv i vardagsrummet?

I vardagsrummet är man oftast inte lika rädd för spill och fläckar. Har du en fin parkett i vardagsrummet kan hårdvax eller olja vara bättre. Då ser du de fina ådringarna i golvet bättre. Oljan tränger in i den nyslipade ytan och gör träet mer beständigt. Det gör att du kan njuta av parketten på ett bättre sätt och hårdvaxen skyddar ytan mot skrap mot ytan till exempel om du flyttar på möbler. Klicka här om du vill läsa mer om golvslipning: golvjouren.se/golvslipning-taby/.