Rot avdrag för Attefallshus?

Funderar du på att bygga ett Attefallshus på din tomt? Bygga ett Attefallshus på tomten, jämte din egen villa är ju inte någon dum idé. Då kan du alltid hys långväga gäster som behöver sova över hos er. Det är praktiskt om gästerna kan sova över och rå sig själva lite grann och slipper störa er sömn. Alla har ju andra vanor. Är det barn och barnbarn som ska sova över, så slipper de väcka er om de ska upp på natten och amma eller göra barnvälling mitt i natten. Det som är så bra med Attefallshus, jämfört med att bygga en mindre Friggebod är att till Attefallshuset får du dra in vatten, och installera både eget kök och badrum.

Rot avdrag gäller endast renovering

Rot avdrag gäller inte bygget för ett Attefallshus, däremot för en renovering av ett Attefallshus. Rot står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Det gäller att ni bor i Attefallshuset, vilket gäller om ni exempelvis har Attefallshuset som ett kontor, eller om någon i familjen bor där. Ibland kan det vara praktiskt för vuxna barn att bo i Attefallshuset. Särskilt i Stockholm, där det fortfarande är svårt för unga personer att hitta bostad som de har råd med. Så länge som de studerar kan det vara bra med ett billigt boende då inkomsterna är lika med noll.

Det gäller för rot avdrag

Rot avdrag har du rätt till om du är privatperson och villa- eller radhusägare. Renoveringen, ombyggnationen eller tillbyggnaden gäller för utom eller inomhus, men varken för bygget av Attefallshus eller Friggebod. Du får dra av för arbetskostnaden med upp till 50 000/år, eller som mest en tredjedel. Det är väldigt bra sätt att få ner arbetskostnaderna som kan vara omfattande. Vissa hantverkare drar av rot avdraget direkt på fakturan, vilket är väldigt bra så slipper du göra det.

Behöver du hjälp bygga Attefallshuset?

Att bygga ett helt Attefallshus själv, samt dra in vatten och avlopp kan vara svårt att göra det på egen hand, liksom att dra elektricitet in till Attefallshuset. Allt sådant är det som man som lekman inte bör göra själv. Det kan bli riktigt fel. Varför inte anlita en entreprenadfirma som gör det åt dig. Läs mer här: totalentreprenad-stockholm.net/.