Hur ser bostaden ut som du ska fotografera?

Har du arbetat som fotograf för bostäder som ska säljas någon gång? Då gäller det att man fotar med bra belysning, så att inte bilderna blir för mörka. Man kan behöva mäta ljuset i rummet så att du vet vilken exponering som du ska ställa in när du tar bilderna. Det brukar sällan vara optimalt med ljus när man fotar inomhus. Då är det viktigt att du mäter ljuset i de rum som du ska fota.

Se till så att omgivningen är snygg

Inte bara det, det är även viktigt att det ser snyggt ut när man fotar en bostad som ska säljas, finns det några snygga möbler? Hur är inredningen? Det viktigaste är att allt personligt ska plockas bort, inga foton får finnas på den tidigare ägaren av bostaden. Däremot ska man tydligen ha fukt och blommor på bilderna. Sådant säljer alltid. Det är också bra om det finns finns kuddar och filtar på soffor och fåtöljer. Det säljer också. Mattor på golv är också bra.

Hur ser det ut i kök och badrum?

Men hur ser det ut i kök och badrum? Är de nyss renoverade? Fula kök och badrum säljer aldrig. Den som säljer sin bostad bör tänka på hur lång tid som har gått sedan de renoverades senast. Kan man göra en köksrenovering eller badrumsrenovering innan försäljning så kan man få bostaden lättare såld. Den som köper bostaden tänker direkt att priset går upp om det inte är nyss som en köks- eller badrumsrenovering har gjorts i bostaden.

Ett fint kök eller ett riktigt snyggt badrum, det säljer alla gånger. Där bör man även se upp så inte en massa grooming produkter finns framme. Några fina frottéhanddukar får gärna hänga på sina krokar, men knappast något annat, så som fotograf får man se till så att inget ligger framme som inte ska vara där.