Behöver du en projektledare inom bygg?

Alla bra byggen och renoveringar kräver god planering, projektledning och att någon vet hur allt ska göras för att det ska bli bra. Hur bra ledningen är, påvekar genast kvaliteten på bygget. Ju bättre ledning desto bättre kvalitet på själva bygget och renoveringen.

Detta bör du ha koll på

När du ska inleda ett bygg- eller renoveringsprojekt är det några bra saker att tänka på innan du startar själva bygg- eller renoveringsprojektet:

  • Kräver renoveringen eller bygget bygglov?
  • Kräver bygg- eller renoveringsprojektet att hantverkarna har vissa auktorisationer, eller behörigheter?
  • Vem ska göra inköpen, du eller dem du anlitar?
  • Gör de som ska jobba med bygg- eller renoveringsprojektet slutbesiktning eller ska du anlita någon annan till det?
  • Hur får du informationen om hur bygget eller renoveringen går?

Gör en god planering

När du har tagit reda på allt detta så kommer bygget eller renoveringen säkert att gå bra och för att bygg- eller renoveringsprojektet ska bli bra, krävs det en god planering. Men hur gör man en sådan, om man aldrig har byggt eller renoverat något hus förut?  Särskilt gäller ju detta om man är fastighetsägare, hyresvärd eller sitter med i styrelse för en bostadsrättsförening.

Anlita ett byggföretag som har god erfarenhet av just  bygg- eller renoveringsledning, typ en projektledare? Det är ingen dum idé. Då kan den projektledaren göra planeringen åt dig. Då kanske hon, eller han har erfarenhet och vet allt det där som du annars skulle behöva ta reda på. En bra början är att ta kontakt med några som erbjuder sig att projektleda stora bygg- eller renoveringsprojekt, och glöm inte att först be om offert så de inte är fruktansvärt dyra. Sedan är det väl bara att tuta och köra. Lycka till!

Ps. Här kan du läsa mer om ett företag som erbjuder sig att projektleda stora bygg- eller renoveringsprojekt: projektledarna.com/byggledning-stockholm/.