Behöver du en elinstallatör?

Bor du i Stockholm, eller i grannlänet Sörmland? Det är många stockholmare som skaffar sig en sommarstuga i Sörmland. Bor man i Stockholm, så kanske man inte har råd med att både ha en villa i Stockholmsområdet och en sommarstuga i Stockholms skärgård. De flesta – som inte badar i pengar – skaffar sig en sommarstuga någonstans kring Stockholm, med mellan 10-20 mils avstånd och hamnar i Norrtälje, Trosa, Nykvarn eller någonstans i Uppland. Det innebär att det är så pass långt bort att en person med medelinkomst har råd att köpa ett hus ute på landet, men tillräckligt nära så att man inte behöver köra med bil mer än i 2-4 timmar.

Skaffa sommarhus har blivit populärt

Kanske det beror på pandemin, men det har blivit alltmer populärt att skaffa sig en sommarstuga. Eftersom det har varit nödvändigt att isolera sig, har vi vistats alltmer hemma. Och den som har sett sin bostad i flera månader kanske har tröttnat på att bara kunna vistas i 3 rum och kök. Och det är därför som många har insett behovet av att kunna ta sig ut på landet, till ett sommarhus så man får någon slags variation eftersom inte heller resor till utlandet har varit möjliga.

Behöver du komma i kontakt med elektriker?

Ett sommarhus, är ju som att äga vilket annat hus som helst. Renoverar du det, kan du dra av för ROT-avdraget, precis på samma sätt som du kan göra andra villor. Huvudsaken är att den som ska kunna dra av för ROT-avdraget är över 18 år, äger sommarhuset och anlitar en elektriker som har F-skattsedel. Ofta händer det ju att man behöver renovera sommarstugan; det läcker in genom taket, badrummet ska göras om så att det blir mer praktiskt, köket är omodernt och ska få bättre inredning och utrustning. Det är ju på somrarna och semestrarna som man kanske har tid för att laga mat. Då ska man ju inte stå vid en gammal vedspis när man ska göra Filet Mignon och rödvinssås, pressad potatis och rårörda lingon.