Att fotografera ett badrum

Den som vill förtjäna sitt levebröd som fotograf får vara beredd på att ta sig an många olika typer av uppdrag. Det gäller framför allt för den som vill leva på foto i en lite mindre stad, som Umeå. Om du är verksam där får du kanske vara beredd på att fotografera ett och annat badrum.

Att vara egenföretagare innebär att man måste vara bra på många saker. Det handlar inte bara om att göra det man är bäst på, utan också om att hantera klagomål, sköta sin bokföring, städa sitt kontor, med mera. Och detta är ännu mer sant om du vill tjäna pengar på din kreativa ådra, och är verksam i en mindre stad. 

I praktiken innebär detta att om du är fotograf, och bor i en stad som Umeå, Norrköping eller Borås, får du vara beredd på att fotografera allt möjligt. Det kan bli bäbisar, bröllopspar, olycksplatser, kök eller nyrenoverade badrum, för att bara ta några exempel. Även om du har en passion för en typ av motiv bör du träna dig på att fotografera i så många miljöer som möjligt, och välja både döda ting, levande människor, interiörer och djur som motiv. Som tur är behöver du inte lägga pengar på filmrullar, men även digital fotografering kräver ju en del arbete.

Fotografera badrum i Umeå

Det är naturligtvis lättare att få till bra bilder i ett nyrenoverat badrum i Umeå än i ett slitet badrum i Hässelby, men alla badrum har sin charm, och detta är något man som fotograf bör kunna förmedla i sina bilder. 

Samtidigt går det inte att komma ifrån att många fotograferingsuppdrag i badrum kommer att handla om att skapa säljande innehåll. Det vanligaste är troligen att sälja en bostadsrätt eller en villa, och visa upp det nyrenoverade badrummet. Men det kan också handla om att visa badrummet i en hyresrätt för potentiella hyresgäster.