Alla gillar bilder på gulliga barn

Som fotograf, till exempel på en tidning, oberoende om det är en lokal- eller rikstidning, så får man lära sig publiceringens principer och hur man får flest läsare att läsa just den tidning där man jobbar. En av dem är den att den första bilden på dagens tidning alltid bör, om det bara går, ha en bild på ett eller flera barn. Har man ingen aktuellt bild på ett barn, duger det möjligtvis med en bild på en söt hund. Detta gäller ju inte nättidningarna. Där har man ju inte ens en ”första sida”. Där har man ju bara en nyhet som är högst upp och den anses vara den viktigaste nyheten, tätt följt av den nyhet som man tror drar flest läsare. Och där ingår inte principen om att bilden måste föreställa ett gulligt barn.

Barn är viktiga för oss människor

Med denna inledning vill vi bara säga att barn är viktiga för alla människor. ”Alla” människor gillar små söta ungar, alternativt små söta hundar. Som människor, så dras vi till ansikten. Jo, så är det. Det finns flera vetenskapliga undersökningar som alla säger samma sak. Om vi får välja vad vi vill titta på; antingen fina byggnader eller ansikten, så väljer 9 av 10 att titta på ansikten. Vi är på något sätt ”tränade” att titta efter ansikten. Det är helt enkelt så vi människor fungerar. Varför det är så, lämnar vi osagt. Så som fotograf, lönar det sig alltså att alltid fotografera människor. Handlar nyhetsartikeln om en brand, så vill man helst ha med människor som har drabbats av branden. Handlar det om ett nytt företag som har gjort bra ifrån sig, så vill man ha en bild på den som har startat det nya företaget. Har ett fotbollslag vunnit en viktig match, ja då vill man ha med fotbollsspelarna på bild. Och så där fortsätter det.

Handen på hjärtat – barn betyder allt för oss

Så här är det ju, vare sig man är fotograf eller inte, så betyder särskilt de egna barnen mest här i livet. Hur kan man tänka sig att vara utan dem? Det sägs ju och statistiken säger att hälften av alla sambopar och gifta par skiljer sig. Det innebär att det är många barn som är med om en skilsmässa och separation. De allra, allra flesta föräldrar (som är normalt funtade) kan komma överens. Det finns tusentals mammor och pappor som kan komma överens med sitt ex och barnets andra förälder utan en massa gräl, utan våld och utan att barnen blir lidande. Men sedan finns det de som antingen har psykiska problem, är våldsamma, kriminella eller har några andra problem som gör att de inte kan komma överens om barnets boende, mående, umgänge och då blir det en vårdnadstvist. Och alla sådana föräldrar som kämpar för sina barn behöver en duktig advokat. Så här kommer ett tips att läsa om du behöver en duktig advokat: advokatlaget.se/rattsomraden/vardnadstvist-stockholm/.